Rastlinné nápoje
Šťavy
Sušené bylinky
Sušené ovocie
Koreňová sušená zelenina premium

Koreňová sušená zelenina premium

Ponúkame sušenú koreňovú zeleninu na prípravu polievok, omáčok a iných pokrmov. Kvalitná sušená zelenina excelentnej chuti dodá našim jedlám výbornú chuť a ušetrí náš čas s prípravou zeleniny. Zelenina je porciovaná na kocky, drvená alebo mletá na prášok.
  • 2,89€

Dostupné možnosti

Koreňová sušená zelenina premium

 

Základné informácie:

  • Naša sušená koreňová zeleninová zmes premium obsahuje mrkvu, zeler, petržlen, paštrnák, a pór

 

Obsah:

  • 250 g
  • 1000 g (1 kg)

 

Možné použitie :

  • Mrkva je vynikajúci zdroj beta-karoténu, ktorý sa v organizme zvierat mení na vitamín A
  • Mrkva ďalej obsahuje vitamíny B, C, E, H, kyseliny listovú, pantoténovú, kremičitú, prvky draslík, sodík, vápnik, horčík, fosfor, síra, mangán, železo, meď a zinok
  • Obsahuje sacharid falkarinol, ktorý má silné protirakovinové účinky, zvyšuje odolnosť organizmu
  • Obsahuje pektíny ktoré chránia žalúdočnú a črevnú sliznicu a preto môže tiež poslúžiť ako liek proti hnačke, ale pomáha aj pri zápchach, posilňuje srdce a cievy a podporuje vývoj a rast
  • Na 1kg sušenej mrkvy sa spotrebuje 10 kg čerstvej mrkvy
  • Zeler zvyšuje potenciu
  • Vňať tejto zeleniny používali starí Rimania nielen na zdobenie smútočných vencov, ale aj ako silné afrodiziakum, ktoré pôsobilo (a pôsobí) aj na ženy
  • Zeler obsahuje vitamíny skupiny B (tieto vitamíny sú dôležité pre správnu funkciu pečene a čriev, či pre dobrý stav vlasov, nechtov či kože), vitamíny C, A, K a E, draslík, horčík, chróm, sodík, vápnik, železo, zinok a jód, ďalej obsahuje zeler éterické oleje, ktoré mu dodávajú nezameniteľnú arómu, ktorá niekomu vonia a iní by radšej zdupkali z kuchyne ????
  • Náš organizmus (predovšetkým sliznice) tieto oleje veľmi ocenia. Pôsobia antibakteriálne a antimykoticky, dezinfikujú tráviaci trakt a zabíjajú infekcie v obličkách a močových cestách. Zeler tiež napomáha liečbe bolestí kĺbov, znižuje krvný tlak a pôsobí ako prevencia proti žalúdočným vredom, Zeler je ideálnou zbraňou v boji proti nachladnutiu. Zelerové silice rozpúšťajú hlien, dezinfikujú sliznice a zabíjajú mikroorganizmy.
  • Zeler znižuje hladinu cholesterolu a zvyšuje vylučovanie žlče
  • Ak máme zvýšený cholesterol a doktor nám odporučí vylúčiť z jedálnička mastné jedlá, proces uzdravenia môžeme urýchliť tým, že budeme konzumovať zeler
  • Petržlen má mimoriadne vysoký obsah vitamínu C a minerálnych látok
  • Obsahuje aj veľa éterických olejov, flavonoidov, karotenoidov, silíc a niektorých glykozidov
  • Využíva sa preto v medicíne ako diuretikum pri chorobách obličiek a močových ciest (koreň petržlenu je súčasťou močopudných čajovín) a pri odtučňovacích diétach
  • Petržlen má i žlčopudné pôsobenie, využíva sa tiež na liečbu chudokrvnosti, podporuje trávenie i uvoľňovanie plynov
  • V ľudovom liečiteľstve sa využíva na liečenie ďalších chorôb a porúch organizmu, najmä pôsobením na ústrednú nervovú sústavu, ako aj pri menštruačných ťažkostiach, neurózach a reumatizme
  • Paštrnák obsahuje vitamíny B a je bohatý aj na vitamín C
  • Až polovica odporúčanej dennej dávky tohto vitamínu je obsiahnutá približne iba v 100 gramoch tejto zázračnej plodiny
  • Paštrnák má príjemnú sladkastú chuť
  • Paštrnák ďalej obsahuje vitamíny E, K a cukry, škroby, vlákninu, minerály draslík, mangán, horčík, fosfor, zinok, železo
  • Podporuje zdravie srdca a ciev – vďaka vysokému obsahu draslíka má značný pozitívny vplyv na krvný tlak a takisto pomáha regulovať úroveň cholesterolu v krvi, čím udržuje zdravé a pružné cievy
  • Pre vysoký podiel rozpustnej vlákniny, ktorá je kľúčovou súčasťou nášho tráviaceho procesu, uľahčuje zdravý pohyb potravín cez tráviace ústrojenstvo, bráni zápche a je prevenciou pred mnohými zažívacími poruchami
  • Paštrnák tiež zlepšuje metabolické procesy a zdravú psychiku vďaka obsahu kyseliny listovej, ktorá optimalizuje metabolizmus spojený s výrobou energie a posilňuje nervový systém, dôsledkom jeho konzumácie je nižšia miera depresie
  • Paštrnák posilňuje aj imunitný systém a lieči močové cesty – jeho konzumácia pôsobí mierne močopudne, využíva sa preto pri ochoreniach obličiek, močového mechúra a zápalu prostaty, pomáha čistiť močový mechúr od kameňov a piesku
  • Pór obsahuje množstvo vitamínov a ďalších užitočných látok
  • Je zásobárňou vitamínu C a E, kyseliny listovej a niektorých ďalších vitamínov skupiny B (najmä B1)
  • Obsahuje aj komplex vitamínov B, vitamíny A, C, E a K, ktoré pozitívne vplývajú na trávenie, pomáhajú dodať oslabenému organizmu živiny, chránia srdce a cievy a v neposlednom rade pomáhajú zbaviť sa nadmernej plynatosti
  • V póre sa ukrýva aj celá škála minerálnych látok ako horčík, kremík, draslík, vápnik, železo a karotény
  • Póru sa tiež pripisujú afrodiziakálne účinky

 

Zloženie:

100 % sušená zelenina - mrkva, zeler, petržlen, paštrnák, pór

 

Skladovanie:

  • Usušenú zeleninu uskladňujeme v uzavretých pohároch, prípadne vo fľašiach so zabrúseným hrdlom, a to na suchom, chladnom a tmavom mieste
  • Chránime pred priamym slnečným žiarením

 

Upozornenie: Alergén 9: zeler a výrobky z neho

 

Krajina pôvodu: Česká republika

Napísať recenziu

Poznámka: HTML nie je preložené!