Káva čakanková natural 100 g
Čakanku pestovali už starí Egypťania, vážili si ju ako šalátovú zeleninu, no dobrú povesť mala aj v lekárstve. Dnes je rozšírená aj v našich končinách, nájdeme ju rásť aj popri cestách, na suchších pasienkoch a medziach.
- Výrobca: Ruská federácia
- Kód produktu: CKRN000024
- Dostupnosť: Skladom
-
5,20€
Káva čakanková natural 100 g
- Upražený koreň čakanky pri teplote 140 stupňov Celzia nahrádza kávu – cigóriu
- Tento spôsob využitia byliny je známy už z roku 1690, masívnejšie sa táto metóda získavania cigórie objavila v Holandsku
Obsah:
- 100g
- extrakt čakanky
Možné použitie :
- Čakanka je bohatá predovšetkým na vlákninu a minerálne látky - draslík, fosfor, horčík, železo, vápnik
- Obsahuje tiež inulín a preto je veľmi vhodná pre diabetikov
- Čakanka podporuje správnu funkciu pečene, žlčníka, pankreasu a čriev
- Odvar z koreňovej drogy (2 g na 200 ml vody) sa užíva 2 – 3-krát denne na podporenie chuti do jedenia a pri chronických ochoreniach žlčníka a pečene
- V liečiteľstve sa koreň používa pri cukrovke, na trávenie, pri zápche
- Zvonka sa vo forme obkladov používa na bolestivé zápaly, ekzémy a vredovité ochorenia
- Čakankový odvar pomáha pri funkčnej zápche, častej pri zmenách pobytu (tzv. cestovná zápcha)
- Šťava z koreňa, zľahka vtieraná do vlasovej pokožky, podporuje rast vlasov
- Mladé, čerstvé korene čakanky je možné použiť v homeopatii, tiež v gastronómii na prípravu omáčok
- Kvetová droga sa používa vo forme záparu na vypláchnutie očí pri zápalových ochoreniach
Spôsob použitia :
- 1 - 2 čajové lyžičky (2 - 4g) zalejeme vriacou vodou 150 - 200 ml do pripraveného pohára, zamiešame, pijeme pri znesiteľnej teplote kávy
Výrobca: Ruská federácia
Súvisiace produkty
Štítky:
Káva čakanková natural 100 g