Rastlinné nápoje
Šťavy
Sušené bylinky
Sušené ovocie
Káva čakanková natural 100 g

Káva čakanková natural 100 g

Čakanku pestovali už starí Egypťania, vážili si ju ako šalátovú zeleninu, no dobrú povesť mala aj v lekárstve. Dnes je rozšírená aj v našich končinách, nájdeme ju rásť aj popri cestách, na suchších pasienkoch a medziach.
  • 5,20€

Káva čakanková natural 100 g

 

Základné informácie:

  • Upražený koreň čakanky pri teplote 140 stupňov Celzia nahrádza kávu – cigóriu
  • Tento spôsob využitia byliny je známy už z roku 1690, masívnejšie sa táto metóda získavania cigórie objavila v Holandsku

 

Obsah:

  • 100g
  • extrakt čakanky

 

Možné použitie :

  • Čakanka je bohatá predovšetkým na vlákninu a minerálne látky - draslík, fosfor, horčík, železo, vápnik
  • Obsahuje tiež inulín a preto je veľmi vhodná pre diabetikov
  • Čakanka podporuje správnu funkciu pečene, žlčníka, pankreasu a čriev
  • Odvar z koreňovej drogy (2 g na 200 ml vody) sa užíva 2 – 3-krát denne na podporenie chuti do jedenia a pri chronických ochoreniach žlčníka a pečene
  • V liečiteľstve sa koreň používa pri cukrovke, na trávenie, pri zápche
  • Zvonka sa vo forme obkladov používa na bolestivé zápaly, ekzémy a vredovité ochorenia
  • Čakankový odvar pomáha pri funkčnej zápche, častej pri zmenách pobytu (tzv. cestovná zápcha)
  • Šťava z koreňa, zľahka vtieraná do vlasovej pokožky, podporuje rast vlasov
  • Mladé, čerstvé korene čakanky je možné použiť v homeopatii, tiež v gastronómii na prípravu omáčok
  • Kvetová droga sa používa vo forme záparu na vypláchnutie očí pri zápalových ochoreniach

 

Spôsob použitia :

  • 1 - 2 čajové lyžičky (2 - 4g) zalejeme vriacou vodou 150 - 200 ml do pripraveného pohára, zamiešame, pijeme pri znesiteľnej teplote kávy

 

Výrobca: Ruská federácia

Napísať recenziu

Poznámka: HTML nie je preložené!