Rastlinné nápoje
Šťavy
Sušené bylinky
Sušené ovocie
Káva čakanka rakytník a schizandra čínska 100 g

Káva čakanka rakytník a schizandra čínska 100 g

Čakanku pestovali už starí Egypťania, vážili si ju ako šalátovú zeleninu, no dobrú povesť mala aj v lekárstve. Dnes je rozšírená aj v našich končinách, nájdeme ju rásť aj popri cestách, v záhradách. Rakytník je prírodným zdrojom kartenoidov, obsahuje veľké množstvo vitamínu E, C, K a B vitamíny, minerály a mastné kyseliny Omega , fytosteroly, fosfolipidy. Schizandra čínska, jej plody sú bohaté na antioxidačné a adaptogénny látky, ktoré priaznivo podporujú naše mentálne funkcie, psychickú rovnováhu, trávenie, dýchacie cesty, prispievajú k prečisteniu organizmu.
  • 6,00€

Káva čakanková rakytník a schizandra čínska 100 g

 

Základné informácie:

  • Upražený koreň čakanky pri teplote 140 stupňov Celzia nahrádza kávu – cigóriu
  • Tento spôsob využitia byliny je známy už z roku 1690, masívnejšie sa táto metóda získavania cigórie objavila v Holandsku
  • Čakanka je bohatá predovšetkým na vlákninu a minerálne látky - draslík, fosfor, horčík, železo, vápnik
  • Obsahuje tiež inulín a preto je veľmi vhodná pre diabetikov
  • Čakanka podporuje správnu funkciu pečene, žlčníka, pankreasu a čriev
  • Rakytník je jedinečné ovocie bohaté na vitamíny (cca 10) – antioxidanty, 15 stopových prvkov, oleje, nenasýtené mastné kyseliny a iné biologicky aktívne látky
  • Je veľmi obľúbenou a stále častejšie pestovanou drevinou
  • Obsahuje naozaj vysoké množstvo vitamínu C v bobuliach, ďalej vzácny olej, ktorý sa využíva a znovu objavuje v súčasnosti
  • Nazýva sa tiež rastlina budúcnosti
  • Už pár bobúľ obsahuje odporúčanú dennú dávku vitamínu C
  • Schizandra čínska, najvýznamnejšie účinné látky plodov, ale aj celej rastliny sú lignány (gomisiny) - schizandrol A, schizandrol B, gomisin B, C, schizandril C
  • Z ďalších biologicky aktívnych látok sú to organické kyseliny, flavonoidy, antokyány, sacharidy vitamíny minerálne látky a mikroelementy
  • V kôre sú zastúpené silice, v listoch fenolové látky kvercetín, kempferol, steroly a kyselina škoricová

 

Obsah:

  • 100g
  • koreň čakanky
  • rakytník rešetliakovitý
  • schizandra čínska

 

Možné použitie :

  • Upražený koreň pri teplote 140 stupňov Celzia nahrádza kávu - cigóriu. Tento spôsob využitia byliny je známy už z roku 1690 z Holandska
  • Čakanková káva sa užíva 2 – 3-krát denne na podporenie chuti do jedenia a pri chronických ochoreniach žlčníka a pečene
  • V liečiteľstve sa koreň používa pri cukrovke, na trávenie, pri zápche
  • Zvonka sa vo forme obkladov používa na bolestivé zápaly, ekzémy a vredovité ochorenia
  • Čakankový odvar pomáha pri funkčnej zápche, častej pri zmenách pobytu (tzv. cestovná zápcha)
  • Šťava z koreňa, zľahka vtieraná do vlasovej pokožky, podporuje rast vlasov
  • Mladé, čerstvé korene čakanky je možné použiť v homeopatii, tiež v gastronómii na prípravu omáčok
  • Kvetová droga sa používa vo forme záparu na vypláchnutie očí pri zápalových ochoreniach
  • Schisandra obsahuje kyselinu askorbovú, ovocné kyseliny, flavonoidy, antokyány, polysacharidy, obsahuje špeciálnu skupinu biologicky aktívnych látok – lignany
  • Šťava z rakytníka rešetliakového je navyše skutočnou zásobárňou vitamínov K, B1, B2, B6
  • Aktívna frakcia rakytníka rešetliakového je sterol, ktorý bráni absorpcii cholesterolu
  • Neoddeliteľná súčasť rakytníka je - alkaloid - serotonín, ktorý reguluje teplotu a krvný tlak, má protinádorové vlastnosti
  • Čakanka so schizandrou a rakytníkom je produkt, ktorý si môžeme skutočne ceniť pre ich zdraviu prospešné vlastnosti

 

Spôsob použitia :

  • 1 - 2 čajové lyžičky (2 - 4g) zalejeme vriacou vodou 150 - 200 ml do pripraveného pohára, zamiešame, pijeme pri znesiteľnej teplote kávy

 

Výrobca: Ruská federácia

Napísať recenziu

Prosím prihláste sa alebo zaregistrujte pre pridanie recenzie