Rastlinné nápoje
Šťavy
Sušené bylinky
Sušené ovocie
Káva čakanka a topinambur 100 g

Káva čakanka a topinambur 100 g

Čakanku pestovali už starí Egypťania, vážili si ju ako šalátovú zeleninu, no dobrú povesť mala aj v lekárstve. Dnes je rozšírená aj v našich končinách, nájdeme ju rásť aj popri cestách, v záhradách. V hľuzách topinambura je obsiahnutý kvalitný olej, vláknina, aminokyseliny, vitamín C a ďalšie vitamíny, draslík a predovšetkým inulín. Ten je vhodný nielen pre diabetikov, ale aj pre všetkých ostatných, pretože znižuje hladinu cukru v krvi a ničí voľné radikály.
  • 6,00€

Káva čakanka a topinambur 100 g

 

Základné informácie:

  • Upražený koreň čakanky pri teplote 140 stupňov Celzia nahrádza kávu – cigóriu
  • Tento spôsob využitia byliny je známy už z roku 1690, masívnejšie sa táto metóda získavania cigórie objavila v Holandsku
  • Čakanka je bohatá predovšetkým na vlákninu a minerálne látky - draslík, fosfor, horčík, železo, vápnik
  • Obsahuje tiež inulín a preto je veľmi vhodná pre diabetikov
  • Čakanka podporuje správnu funkciu pečene, žlčníka, pankreasu a čriev
  • Topinambur je považovaný za "vitamínovou bombu súčasnosti", pretože obsahuje vitamíny skupiny B, má najväčšie zastúpenie niacínu
  • Okrem toho obsahuje kyselinu L-askorbovú, známu tiež ako vitamín C, ďalej je to β-karotén, ktorý je provitamínom vitamínu A, a v neposlednom rade obsahuje aj vitamín H alebo inak nazývaný biotín
  • Má bohaté zastúpenie vitamínov a minerálnych látok
  • Známy je tiež obsahom kremíka, nakoľko v sušine ho má 8 percentný podiel
  • Kremík je nevyhnutný pri mnohých chemických reakciách, tvorbe kostí, kolagénových vlákien a je tiež nápomocný pri kumulácii iných prvkov
  • Obsahuje železo, vápnik, horčík, draslík a fosfor, ktoré sú nevyhnutné pre správnu činnosť srdca (draslík), pre zdravý rast, vývoj a funkciu kostných tkanív (fosfor, horčík, vápnik)
  • V stopových množstvách sú v hľuzách obsiahnuté zinok, meď, bór, ktoré sú nevyhnutné pre látkovú výmenu či zdravý rast vlasov a nechtov

 

Obsah:

  • 100g
  • koreň čakanky
  • topinambur
  • obsahuje min 30% inulínu

 

Možné použitie :

  • Upražený koreň pri teplote 140 stupňov Celzia nahrádza kávu - cigóriu. Tento spôsob využitia byliny je známy už z roku 1690 z Holandska
  • Čakanková káva sa užíva 2 – 3-krát denne na podporenie chuti do jedenia a pri chronických ochoreniach žlčníka a pečene
  • V liečiteľstve sa koreň používa pri cukrovke, na trávenie, pri zápche
  • Zvonka sa vo forme obkladov používa na bolestivé zápaly, ekzémy a vredovité ochorenia
  • Čakankový odvar pomáha pri funkčnej zápche, častej pri zmenách pobytu (tzv. cestovná zápcha)
  • Šťava z koreňa, zľahka vtieraná do vlasovej pokožky, podporuje rast vlasov
  • Mladé, čerstvé korene čakanky je možné použiť v homeopatii, tiež v gastronómii na prípravu omáčok
  • Kvetová droga sa používa vo forme záparu na vypláchnutie očí pri zápalových ochoreniach
  • Topinambur napomáha pri liečbe cukrovky tým, že obsahuje inulín, upravuje hladinu cukru v krvi
  • Pri redukčnej diéte a liečbe obezity – má veľmi nízky glykemický index
  • Je to prírodný antioxidant, vylučuje z tela množstvo toxických látok
  • Vytvára priaznivé črevné prostredie, napomáha tráveniu – prírodné probiotikum
  • Reguluje krvný tlak
  • Chráni pečeň a obličky
  • Pomáha zvyšovať odolnosť organizmu pri infekciách
  • Pôsobí proti stresu
  • Dodáva organizmu energiu a zvyšuje schopnosť koncentrácie
  • Odporúča sa pri rekonvalescencii, v prevencii proti artritíde, reumatizme, či osteoporóze

 

Spôsob použitia :

  • 1 - 2 čajové lyžičky (2 - 4g) zalejeme vriacou vodou 150 - 200 ml do pripraveného pohára, zamiešame, pijeme pri znesiteľnej teplote kávy

 

Výrobca: Ruská federácia

Napísať recenziu

Poznámka: HTML nie je preložené!