Barion Pixel
Rastlinné nápoje
Šťavy
Sušené bylinky
Sušené ovocie
Káva čakanka a ženšen 100 g

Káva čakanka a ženšen 100 g

Čakanku pestovali už starí Egypťania, vážili si ju ako šalátovú zeleninu, no dobrú povesť mala aj v lekárstve. Dnes je rozšírená aj v našich končinách, nájdeme ju rásť aj popri cestách, v záhradách. Ženšen je rastlina, ktorá je známa pre svoje výnimočné vlastnosti už celé stáročia. Používa sa najmä koreň ženšenu. Ženšen prispieva k optimálnej výkonnosti, pocitu energie a vitality, zlepšuje fyzickú a duševnú pohodu. Podporuje erekciu a sexualitu. Pozitívne vplýva na pamäť, má celkovo posilňujúci účinok v prípadoch slabosti, vyčerpania, únavy a straty koncentrácie.

  • 6,00€

Káva čakanka a ženšen 100 g

 

Základné informácie:

  • Upražený koreň čakanky pri teplote 140 stupňov Celzia nahrádza kávu – cigóriu
  • Tento spôsob využitia byliny je známy už z roku 1690, masívnejšie sa táto metóda získavania cigórie objavila v Holandsku
  • Čakanka je bohatá predovšetkým na vlákninu a minerálne látky - draslík, fosfor, horčík, železo, vápnik
  • Obsahuje tiež inulín a preto je veľmi vhodná pre diabetikov
  • Čakanka podporuje správnu funkciu pečene, žlčníka, pankreasu a čriev
  • Ženšen považujeme za univerzálny podporný prostriedok pre duševné aj fyzické zdravie
  • Ženšen je súčasťou viacerých značiek podporných tabliet určených na zlepšenie erekcie, potencie a plodnosti
  • Výskum ženšenu sa začal už v polovici 19. storočia
  • Rôzne časti ženšenu obsahujú rôzne účinné látky
  • Hlavný koreň posilňuje najmä imunitu a zlepšuje odolnosť voči stresu
  • Drobné korienky pôsobia na celkovú revitalizáciu
  • Obe časti spoločne spomaľujú proces starnutia, zlepšujú myslenie a pamäť, zvyšujú energiu organizmu
  • Nadzemná časť ženšenu, najmä kvety a stonka, regulujú krvný tlak a hladinu cukru

 

Obsah:

  • 100g
  • koreň čakanky
  • ženšen

 

Možné použitie :

  • Upražený koreň pri teplote 140 stupňov Celzia nahrádza kávu - cigóriu. Tento spôsob využitia byliny je známy už z roku 1690 z Holandska
  • Čakanková káva sa užíva 2 – 3-krát denne na podporenie chuti do jedenia a pri chronických ochoreniach žlčníka a pečene
  • V liečiteľstve sa koreň používa pri cukrovke, na trávenie, pri zápche
  • Zvonka sa vo forme obkladov používa na bolestivé zápaly, ekzémy a vredovité ochorenia
  • Čakankový odvar pomáha pri funkčnej zápche, častej pri zmenách pobytu (tzv. cestovná zápcha)
  • Šťava z koreňa, zľahka vtieraná do vlasovej pokožky, podporuje rast vlasov
  • Mladé, čerstvé korene čakanky je možné použiť v homeopatii, tiež v gastronómii na prípravu omáčok
  • Kvetová droga sa používa vo forme záparu na vypláchnutie očí pri zápalových ochoreniach
  • Ženšen sa používa na udržanie mentálnej a fyzickej výkonnosti
  • Má pozitívny vplyv na kognitívne funkcie, udržanie koncentrácie
  • Je známy ako antioxidant, ktorý povzbudzuje telo a prispieva k výkonom a vitalite
  • Využíva sa pri únave a strese
  • Stabilizuje hladinu cukru v krvi
  • Ženšen pozitívne pôsobí na správnu funkciu imunitného systému - prispieva k prirodzenej obranyschopnosti organizmu
  • Podporuje sexuálne zdravie a erekciu

 

Spôsob použitia :

  • 1 - 2 čajové lyžičky (2 - 4g) zalejeme vriacou vodou 150 - 200 ml do pripraveného pohára, zamiešame, pijeme pri znesiteľnej teplote kávy

 

Výrobca: Ruská federácia

Napísať recenziu

Poznámka: HTML nie je preložené!