Horčicový olej 250 ml – D
V horčičných semenách sa nachádzajú všetky v tuku rozpustné vitamíny: významné množstvo vitamínu A, ktorý podporuje rast a posilňuje imunitný systém, vitamín K a P, ktoré zlepšujú pevnosť a pružnosť kapilár, vitamín PP v stráviteľnej forme, kyselina nikotínová.
- Výrobca: DialExport, Rusko
- Kód produktu: HOROLE00002
- Dostupnosť: Skladom
-
7,90€
Základné informácie:
- Horčicové semienka sú bohaté na prírodné antibiotiká (isothiokyanáty, sinegrin), majú antiseptické a antibakteriálne vlastnosti
- Obsahujú beta-sitosterol (látku s účinkom estrogénu, zabraňujúcu vzniku ateroskleróze, mikóze) a chlorofyl (zlepšujúci krvný obeh, zvýšenie počtu leukocytov, erytrocytov, hemoglobín)
- Nachádzajú sa v nich všetky v tuku rozpustné vitamíny: významné množstvo vitamínu A, ktorý podporuje rast a posilňuje imunitný systém, vitamín K a P, ktoré zlepšujú pevnosť a pružnosť kapilár, vitamín PP v stráviteľnej forme, kyselina nikotínová, ktorá zlepšuje metabolizmus sacharidov a podieľa sa na tkanivovom dýchaní, obsah vitamínu E je 4 až 5-krát vyšší ako v slnečnicovom oleji (jeho nedostatok vedie k metabolickým poruchám), vitamín B6, hrá kľúčovú úlohu v metabolizme dusíka a pri syntéze a rozdelení nenasýtených mastných kyselín v tele
Obsah:
- 200 ml
- 100% horčicový olej nerafinovaný - vyrobený technológiou lisovania horčicových semienok za studena
- 100 g oleja obsahuje 99,8 % tuku, najmenej však 60 % esenciálnych mastných kyselín
- prírodný produkt neobsahujúci konzervačné a aromatizujúce látky
Možné použitie :
- horčica obyčajná má blahodarné účinky na zlepšenie chuti k jedlu
- stimuluje činnosť tráviaceho ústrojenstva
- zvyšuje sekrečné a motorické funkcie žalúdka a čriev
- podporuje činnosť pečene a pankreasu (slinivky brušnej)
- má antiseptické, antibakteriálne vlastnosti
- vhodný pre liečbu porúch tráviaceho, cievneho systému
- pri prechladnutí
V kuchyni:
- je tmavo žltej farby, má pikantnú chuť a špecifickú arómu
- v šalátoch zdôrazní chuť zeleniny, šaláty zostanú dlhšie čerstvé
- ak ho pridáte do chlebového cesta alebo koláča, budú nádherné nadýchané a dlho čerstvé
- potraviny konzervované horčicovým olejom vydržia dlhšie, nekazia sa
- je často používaný v konzervárenskom priemysle (sleď v horčičnom oleji)
- varené mäso a ryby získajú zvláštnu - príjemnú príchuť
V kozmetike:
- zlepšenie rastu vlasov
- proti lupinám
Spôsob použitia :
- Vnútorne: 3x denne kávová lyžička, vhodný aj do šalátov a zeleninových jedál
Pozor: možná usadenina na dne je prirodzený jav
- Skladujeme na chladnom a tmavom mieste pri teplote 5 max. 20°C
- Po otvorení uchovávame v chladničke
Výrobca: DialExport, Rusko
Už naši predkovia, ktorí boli múdri a nezaťažení súčasnou dobou odporúčali pri ťažkostiach či už žalúdočných, črevných, infekčných alebo akýchkoľvek bolestiach tela alebo duše požívať niekoľkokrát denne čaje, tinktúry, maceráty, odvary, oleje z liečivých bylín. Podľa aktuálnej európskej legislatívy sa však takéto odporúčania považujú za zdravotné tvrdenia, ktoré musia byť vedecky dokázané a nemôžu sa pri bylinných produktoch uvádzať. Napriek tomu, že účinky niektorých tradičných byliniek a plodov neboli preukázané vedeckými štúdiami, každý človek má možnosť riadiť sa vlastným úsudkom, zdravým sedliackym rozumom a radami svojich predkov...
Všetky vyššie uvedené tvrdenia sú len naše subjektívne názory, majú slúžiť len ako doplnkové informácie, nesmú nahrádzať liečbu lekárom.
Údaje a informácie sme preberali z voľne dostupných zdrojov internetovej siete, z podkladov výrobcu v Ruskej federácii a vlastných skúseností .
Podľa aktuálnej legislatívy EÚ pri bylinkách a bylinných produktoch nesmieme uvádzať podrobnejšie informácie, ktoré by v nás mohli vzbudiť dojem zdravotného alebo liečebného účinku bylín - hoci sa konkrétne bylinky používajú stovky rokov a pomohli miliónom ľudí. Nesmieme už uvádzať ani vedeckými výskumami dokázané účinky bylín, pokiaľ sa nejedná o farmaceutickou firmou registrovaný liek.
My v prirodaplus.sk si však ctíme a vážime zdravý ľudský rozum a schopnosť nájsť si informácie o bylinách vo verejne prístupných zdrojoch, napríklad na www.rastlinkybylinky.sk