Jahody lyofilizované - sušené mrazom
Čo je to Lyofilizácia ? Lyofilizácia je proces sušenia ovocia mrazom. Ovocie je najskôr prudko zmrazené a následne sušené pri nízkom tlaku, kedy sa voda z ovocia mení na paru a ovocie si tak zachováva svoju prirodzenú štruktúru, farbu, vôňu a predovšetkým nutričnú hodnotu vrátane všetkých vitamínov a minerálov obsiahnutých v čerstvom ovocí.
- Výrobca: Čínska ľudová republika
- Kód produktu: SPOZOSJAHLYO00004
- Dostupnosť: Vypredané
-
4,69€
Dostupné možnosti
Jahody lyofilizované - sušené mrazom
Základné informácie:
- Jahody lyofilizované sú mrazom sušené jahody, vďaka čomu si zachovávajú svoju jedinečnú chuť a vôňu
- Lyofilizácia je hlboké mrazenie pri veľmi nízkom tlaku, vďaka čomu ostáva ovocie plné živín, vitamínov a minerálov
- Lyofilizované jahody si zachovávajú svoju čerstvosť, preto si ich môžeme vychutnať kedykoľvek počas celého roka
- V 100 g balenia obsahujú až 15,1 g vlákniny, ktorá sa stará o správny chod našej črevnej mikroflóry
- Jahody nie sú dosladzované, a tak ich môžeme využiť na pečenie a varenie zdravých receptov či ako fit verziu chutných maškŕt
Obsah:
- 40 g doypack so zipom
- 250 g
- 1000 g (1 kg)
Možné použitie :
- Jahody sú veľkým prínosom pre naše zdravie
- Sú bohatým zdrojom vitamínov: vitamín A, vitamín B1 (Tiamín), vitamín B2 (Riboflavín), vitamín B3 (Niacín), vitamín B6 (Pyridoxín), vitamín C (Kyselina L-askorbová), vitamín E (tokoferol) a minerálnych látok, najmä mangán, bór, draslík, fluór, fosfor, horčík, kobalt, síra a vápnik (Kalcium)
- Obsah vitamínu C v jahodách je takmer porovnateľný s citrusovými plodmi
- Určite sme si všimli farbu jahôd – červená. Je spôsobená prítomnosťou rastlinných pigmentov (polyfenolov), ktoré majú výrazný antioxidačný účinok
- Ten je dokonca taký silný, že jahody patria spolu s čučoriedkami a brusnicami k najsilnejším potravinovým antioxidantom vôbec
- Jahody pozitívne vplývajú aj na psychickú stránku človeka
- Často pomáhajú pri depresiách a majú aj upokojujúce účinky
- Môžeme ich naservírovať deťom aj počas skúškového obdobia, pretože zlepšujú funkciu mozgu a postarajú sa o lepšiu pamäť
- Pomáhajú aj pri rôznych zápaloch a výborne prečisťujú krv
- Zbavíme sa tak mnohých problémov ako vysoký cholesterol, krvný tlak a zlé hodnoty kyseliny močovej, takže sú vhodné i pre ľudí trpiacich na dnu
- Vysoký obsah ovocných kyselín (kyselina citrónová a jablčná) má na tráviaci systém dezinfekčné účinky a zlepšuje vstrebávanie železa z rastlinných potravín
- Na tráviaci trakt a srdcovocievny systém priaznivo vplýva pektín (vláknina, ktorá znižuje cholesterol v krvi), vitamín C, karotén, flavonoidy a triesloviny
- Aj vitamíny B, fosfor, železo, mangán a meď robia z jahôd skutočne kvalitné ovocie
- Katechíny viažu ťažké kovy v črevách a pomáhajú pri poruchách trávenia, napr. pri plynatosti a hnačke
- Jahody zlepšujú kvalitu skloviny a obmedzujú tvorbu zubných kazov
- Jahody majú aj bieliaci účinok na zuby
- Jahody posilňujú kosti
- Jahoda má najviac mangánu spomedzi všetkých druhov ovocia. Mangán je nesmierne dôležitý stopový prvok, ktorý je potrebný pre zdravie kostí
- Mangán výdatne podporuje metabolizmus, je potrebný pre tvorbu krvi, podporuje činnosť nervov a mozgového systému, zvyšuje libido, vlasom a pleti dodáva farbu a stimuluje tvorbu hormónov štítnej žľazy
- Vzhľadom na vysoký obsah draslíka sa odporúčajú jahody tým, ktorí majú vysoký krvný tlak, aby pomohli negovať účinky sodíka v tele
- Nízky príjem draslíka je rovnako veľký rizikový faktor pre rozvoj vysokého krvného tlaku ako vysoký príjem sodíka
- Výkonné antioxidanty v jahodách môžu pôsobiť proti voľným radikálom, inhibujú rast nádoru a znižujú zápal v tele
- Jahody a diabetes - jahody sú potraviny s nízkym glykemickým indexom a vysokým obsahom vlákniny, pomáhajú regulovať hladinu cukru v krvi a udržiavajú ju stabilnú tým, že sa vyhýbajú extrémnym vysokým a nízkym hodnotám
- Jahody sú inteligentným výberom ovocia pre diabetikov, pretože majú nižší glykemický index ako mnoho iných druhov ovocia
- Jahody sú skvelým zdrojom kyseliny listovej
- Adekvátny príjem kyseliny listovej je nevyhnutný pre tehotné ženy na ochranu pred defektmi neurálnej trubice u dojčiat
Zloženie:
- 100 % jahody „sušené mrazom“
Skladovanie:
- Uchovávame na tmavom, suchom a chladnom mieste
- Chránime pred priamym slnečným žiarením
Upozornenie: Hypoalergénny, produkt nie je alergén
Krajina pôvodu: Nemecko, Čínska ľudová republika
Súvisiace produkty
Štítky:
Jahody lyofilizované,
ovocie sušené mrazom