Rastlinné nápoje
Šťavy
Sušené bylinky
Sušené ovocie
Jahody lyofilizované - sušené mrazom

Jahody lyofilizované - sušené mrazom

Čo je to Lyofilizácia ? Lyofilizácia je proces sušenia ovocia mrazom. Ovocie je najskôr prudko zmrazené a následne sušené pri nízkom tlaku, kedy sa voda z ovocia mení na paru a ovocie si tak zachováva svoju prirodzenú štruktúru, farbu, vôňu a predovšetkým nutričnú hodnotu vrátane všetkých vitamínov a minerálov obsiahnutých v čerstvom ovocí.
  • 4,69€

Dostupné možnosti

Jahody lyofilizované - sušené mrazom

 

Základné informácie:

  • Jahody lyofilizované sú mrazom sušené jahody, vďaka čomu si zachovávajú svoju jedinečnú chuť a vôňu
  • Lyofilizácia je hlboké mrazenie pri veľmi nízkom tlaku, vďaka čomu ostáva ovocie plné živín, vitamínov a minerálov
  • Lyofilizované jahody si zachovávajú svoju čerstvosť, preto si ich môžeme vychutnať kedykoľvek počas celého roka
  • V 100 g balenia obsahujú až 15,1 g vlákniny, ktorá sa stará o správny chod našej črevnej mikroflóry
  • Jahody nie sú dosladzované, a tak ich môžeme využiť na pečenie a varenie zdravých receptov či ako fit verziu chutných maškŕt

 

Obsah:

  • 40 g doypack so zipom
  • 250 g
  • 1000 g (1 kg)

 

Možné použitie :

  • Jahody sú veľkým prínosom pre naše zdravie
  • Sú bohatým zdrojom vitamínov: vitamín A, vitamín B1 (Tiamín), vitamín B2 (Riboflavín), vitamín B3 (Niacín), vitamín B6 (Pyridoxín), vitamín C (Kyselina L-askorbová), vitamín E (tokoferol) a minerálnych látok, najmä mangán, bór, draslík, fluór, fosfor, horčík, kobalt, síra a vápnik (Kalcium)
  • Obsah vitamínu C v jahodách je takmer porovnateľný s citrusovými plodmi
  • Určite sme si všimli farbu jahôd – červená. Je spôsobená prítomnosťou rastlinných pigmentov (polyfenolov), ktoré majú výrazný antioxidačný účinok
  • Ten je dokonca taký silný, že jahody patria spolu s čučoriedkami a brusnicami k najsilnejším potravinovým antioxidantom vôbec
  • Jahody pozitívne vplývajú aj na psychickú stránku človeka
  • Často pomáhajú pri depresiách a majú aj upokojujúce účinky
  • Môžeme ich naservírovať deťom aj počas skúškového obdobia, pretože zlepšujú funkciu mozgu a postarajú sa o lepšiu pamäť
  • Pomáhajú aj pri rôznych zápaloch a výborne prečisťujú krv
  • Zbavíme sa tak mnohých problémov ako vysoký cholesterol, krvný tlak a zlé hodnoty kyseliny močovej, takže sú vhodné i pre ľudí trpiacich na dnu
  • Vysoký obsah ovocných kyselín (kyselina citrónová a jablčná) má na tráviaci systém dezinfekčné účinky a zlepšuje vstrebávanie železa z rastlinných potravín
  • Na tráviaci trakt a srdcovocievny systém priaznivo vplýva pektín (vláknina, ktorá znižuje cholesterol v krvi), vitamín C, karotén, flavonoidy a triesloviny
  • Aj vitamíny B, fosfor, železo, mangán a meď robia z jahôd skutočne kvalitné ovocie
  • Katechíny viažu ťažké kovy v črevách a pomáhajú pri poruchách trávenia, napr. pri plynatosti a hnačke
  • Jahody zlepšujú kvalitu skloviny a obmedzujú tvorbu zubných kazov
  • Jahody majú aj bieliaci účinok na zuby
  • Jahody posilňujú kosti
  • Jahoda má najviac mangánu spomedzi všetkých druhov ovocia. Mangán je nesmierne dôležitý stopový prvok, ktorý je potrebný pre zdravie kostí
  • Mangán výdatne podporuje metabolizmus, je potrebný pre tvorbu krvi, podporuje činnosť nervov a mozgového systému, zvyšuje libido, vlasom a pleti dodáva farbu a stimuluje tvorbu hormónov štítnej žľazy
  • Vzhľadom na vysoký obsah draslíka sa odporúčajú jahody tým, ktorí majú vysoký krvný tlak, aby pomohli negovať účinky sodíka v tele
  • Nízky príjem draslíka je rovnako veľký rizikový faktor pre rozvoj vysokého krvného tlaku ako vysoký príjem sodíka
  • Výkonné antioxidanty v jahodách môžu pôsobiť proti voľným radikálom, inhibujú rast nádoru a znižujú zápal v tele
  • Jahody a diabetes - jahody sú potraviny s nízkym glykemickým indexom a vysokým obsahom vlákniny, pomáhajú regulovať hladinu cukru v krvi a udržiavajú ju stabilnú tým, že sa vyhýbajú extrémnym vysokým a nízkym hodnotám
  • Jahody sú inteligentným výberom ovocia pre diabetikov, pretože majú nižší glykemický index ako mnoho iných druhov ovocia
  • Jahody sú skvelým zdrojom kyseliny listovej
  • Adekvátny príjem kyseliny listovej je nevyhnutný pre tehotné ženy na ochranu pred defektmi neurálnej trubice u dojčiat

 

Zloženie:

  • 100 % jahody „sušené mrazom“

 

Skladovanie:

  • Uchovávame na tmavom, suchom a chladnom mieste
  • Chránime pred priamym slnečným žiarením

 

Upozornenie: Hypoalergénny, produkt nie je alergén

 

Krajina pôvodu: Nemecko, Čínska ľudová republika

Napísať recenziu

Poznámka: HTML nie je preložené!