Rastlinné nápoje
Šťavy
Sušené bylinky
Sušené ovocie
Slnečnicový olej 500 ml

Slnečnicový olej 500 ml

Slnečnicové semienka obsahujú okolo 50% tukov, 23% bielkovín a len okolo 7% sacharidov. Slnečnicové semeno je veľmi bohaté na vitamíny B1 a E. Obsahuje esenciálne mastné kyseliny, horčík, železo, vápnik a fosfor Je vysoko kalorické, no ľahko stráviteľné. Olej pomáha znižovať hladinu cholesterolu v krvi a chrániť srdce a cievy. Vitamín E je zase silný antioxidant, spolu s kyselinou linolovou zlepšuje elasticitu kože, zlepšuje stav nechtov, vlasov a pomáha pri ekzémoch.
  • 8,00€

Slnečnicový olej 500 ml

 

Základné informácie:

  • Slnečnicové semienka obsahujú okolo 50% tukov, 23% bielkovín a len okolo 7% sacharidov
  • Sú veľmi bohaté na vitamíny B1 a E
  • Obsahujú esenciálne mastné kyseliny, horčík, železo, vápnik a fosfor
  • Sú vysoko kalorické, no ľahko stráviteľné
  • Pomáhajú znižovať hladinu cholesterolu v krvi a chrániť srdce a cievy
  • Vitamín E je zase silný antioxidant, spolu s kyselinou linolovou zlepšuje elasticitu kože, zlepšuje stav nechtov, vlasov
  • Pomáha pri ekzémoch
  • Obsah horčíka pomáha pri migrénach
  • Slnečnicové semienka obsahujú aj niacín, ktorý reguluje metabolizmus tukov a cukrov

 

Obsah:

  • SLNEČNICOVÝ OLEJ 500 ml
  • 100% rastlinný olej – lisovaný za studena, nerafinovaný
  • 100 g oleja obsahuje 99,8 % tuku
  • prírodný produkt neobsahuje konzervačné a aromatizujúce látky
  • nemá žiadne vekové či časové obmedzenie na používanie

 

Možné použitie :

  • slnečnica obyčajná je veľmi bohatá na kyselinu linoleovú
  • preventívne pôsobí proti kardiovaskulárnym chorobám
  • pri zvýšenej hladine cholesterolu v krvi sa odporúča jedna polievková lyžica na lačno
  • priaznivo pôsobí na kožu, sliznicu a nervový systém
  • je vhodný pri arterio-skleróze, stimuluje látkovú výmenu
  • obsahuje kyselinu linoleovú, kvalitné tuky a bielkoviny, vitamíny E,B1 minerály - horčík, železo, vápnik, fosfor
  • znižuje hladinu cholesterolu v krvi
  • zabraňuje kôrnateniu ciev
  • Vitamín E je silným antioxidantom, ktorý zabraňuje degenerácii ciev a je prevenciou proti infarktu, lieči stres, depresiu, nespavosť a nervozitu
  • zlepšuje činnosť štítnej žľazy

 

V kuchyni:

  • do šalátov
  • na dresingy
  • vhodný na smaženie, bod dymenia 220 °C

Spôsob použitia :

Vnútorne:

  • 3 x denne 1 čajový lyžička po jedle

 

Pozor: možná usadenina na dne je prirodzený jav

  • Skladujeme na chladnom a tmavom mieste pri teplote 5 max. 20°C
  • Po otvorení uchovávame v chladničke

 

Výrobca: LTD Viktoria, Rusko

 

Upozornenie:

Už naši predkovia, ktorí boli múdri a nezaťažení súčasnou dobou odporúčali pri ťažkostiach či už žalúdočných, črevných, infekčných alebo akýchkoľvek bolestiach tela alebo duše požívať niekoľkokrát denne čaje, tinktúry, maceráty, odvary, oleje z liečivých bylín. Podľa aktuálnej európskej legislatívy sa však takéto odporúčania považujú za zdravotné tvrdenia, ktoré musia byť vedecky dokázané a nemôžu sa pri bylinných produktoch uvádzať. Napriek tomu, že účinky niektorých tradičných byliniek a plodov neboli preukázané vedeckými štúdiami, každý človek má možnosť riadiť sa vlastným úsudkom, zdravým sedliackym rozumom a radami svojich predkov...

Všetky vyššie uvedené tvrdenia sú len naše subjektívne názory, majú slúžiť len ako doplnkové informácie, nesmú nahrádzať liečbu lekárom.

Údaje a informácie sme preberali z voľne dostupných zdrojov internetovej siete, z podkladov výrobcu v Ruskej federácii a vlastných skúseností .

Podľa aktuálnej legislatívy EÚ pri bylinkách a bylinných produktoch nesmieme uvádzať podrobnejšie informácie, ktoré by v nás mohli vzbudiť dojem zdravotného alebo liečebného účinku bylín - hoci sa konkrétne bylinky používajú stovky rokov a pomohli miliónom ľudí. Nesmieme už uvádzať ani vedeckými výskumami dokázané účinky bylín, pokiaľ sa nejedná o farmaceutickou firmou registrovaný liek.

My v prirodaplus.sk si však ctíme a vážime zdravý ľudský rozum a schopnosť nájsť si informácie o bylinách vo verejne prístupných zdrojoch, napríklad na www.rastlinkybylinky.sk

Napísať recenziu

Poznámka: HTML nie je preložené!