Rastlinné nápoje
Šťavy
Sušené bylinky
Sušené ovocie
Horčicový olej 200 ml R

Horčicový olej 200 ml R

Horčicové semienka sú bohaté na prírodné antibiotiká (isothiokyanáty, sinegrin), majú antiseptické a antibakteriálne vlastnosti.
  • 7,00€

Horčicový olej 200 ml R

 

Základné informácie:

  • Horčicové semienka sú bohaté na prírodné antibiotiká (isothiokyanáty, sinegrin), majú antiseptické a antibakteriálne vlastnosti
  • Obsahujú beta-sitosterol (látku s účinkom estrogénu, zabraňujúcu vzniku ateroskleróze, mikóze) a chlorofyl (zlepšujúci krvný obeh, zvýšenie počtu leukocytov, erytrocytov, hemoglobín)
  • Nachádzajú sa v nich všetky v tuku rozpustné vitamíny: významné množstvo vitamínu A, ktorý podporuje rast a posilňuje imunitný systém, vitamín K a P, ktoré zlepšujú pevnosť a pružnosť kapilár, vitamín PP v stráviteľnej forme, kyselina nikotínová, ktorá zlepšuje metabolizmus sacharidov a podieľa sa na tkanivovom dýchaní, obsah vitamínu E je 4 až 5-krát vyšší ako v slnečnicovom oleji (jeho nedostatok vedie k metabolickým poruchám), vitamín B6, hrá kľúčovú úlohu v metabolizme dusíka a pri syntéze a rozdelení nenasýtených mastných kyselín v tele

 

Obsah:

  • 200 ml
  • 100% horčicový olej nerafinovaný - vyrobený technológiou lisovania horčicových semienok za studena
  • 100 g oleja obsahuje 99,8 % tuku, najmenej však 60 % esenciálnych mastných kyselín
  • prírodný produkt neobsahujúci konzervačné a aromatizujúce látky

 

Možné použitie :

  • horčica obyčajná má blahodarné účinky na zlepšenie chuti k jedlu
  • stimuluje činnosť tráviaceho ústrojenstva
  • zvyšuje sekrečné a motorické funkcie žalúdka a čriev
  • podporuje činnosť pečene a pankreasu (slinivky brušnej)
  • má antiseptické, antibakteriálne vlastnosti
  • vhodný pre liečbu porúch tráviaceho, cievneho systému
  • pri prechladnutí

 

V kuchyni:

  • je tmavo žltej farby, má pikantnú chuť a špecifickú arómu
  • v šalátoch zdôrazní chuť zeleniny, šaláty zostanú dlhšie čerstvé
  • ak ho pridáte do chlebového cesta alebo koláča, budú nádherné nadýchané a dlho čerstvé
  • potraviny konzervované horčicovým olejom vydržia dlhšie, nekazia sa
  • je často používaný v konzervárenskom priemysle (sleď v horčičnom oleji)
  • varené mäso a ryby získajú zvláštnu - príjemnú príchuť

 

V kozmetike:

  • zlepšenie rastu vlasov
  • proti lupinám

 

Spôsob použitia :

  • Vnútorne: 3x denne kávová lyžička, vhodný aj do šalátov a zeleninových jedál

 

Pozor: možná usadenina na dne je prirodzený jav

  • Skladujeme na chladnom a tmavom mieste pri teplote 5 max. 20°C
  • Po otvorení uchovávame v chladničke

 

Výrobca: LTD "Ros", Novosibirsk, Novosibírska oblasť. RUSKO

 

Upozornenie:

Už naši predkovia, ktorí boli múdri a nezaťažení súčasnou dobou odporúčali pri ťažkostiach či už žalúdočných, črevných, infekčných alebo akýchkoľvek bolestiach tela alebo duše požívať niekoľkokrát denne čaje, tinktúry, maceráty, odvary, oleje z liečivých bylín. Podľa aktuálnej európskej legislatívy sa však takéto odporúčania považujú za zdravotné tvrdenia, ktoré musia byť vedecky dokázané a nemôžu sa pri bylinných produktoch uvádzať. Napriek tomu, že účinky niektorých tradičných byliniek a plodov neboli preukázané vedeckými štúdiami, každý človek má možnosť riadiť sa vlastným úsudkom, zdravým sedliackym rozumom a radami svojich predkov...

Všetky vyššie uvedené tvrdenia sú len naše subjektívne názory, majú slúžiť len ako doplnkové informácie, nesmú nahrádzať liečbu lekárom.

Údaje a informácie sme preberali z voľne dostupných zdrojov internetovej siete, z podkladov výrobcu v Ruskej federácii a vlastných skúseností .

Podľa aktuálnej legislatívy EÚ pri bylinkách a bylinných produktoch nesmieme uvádzať podrobnejšie informácie, ktoré by v nás mohli vzbudiť dojem zdravotného alebo liečebného účinku bylín - hoci sa konkrétne bylinky používajú stovky rokov a pomohli miliónom ľudí. Nesmieme už uvádzať ani vedeckými výskumami dokázané účinky bylín, pokiaľ sa nejedná o farmaceutickou firmou registrovaný liek.

My v prirodaplus.sk si však ctíme a vážime zdravý ľudský rozum a schopnosť nájsť si informácie o bylinách vo verejne prístupných zdrojoch, napríklad na www.rastlinkybylinky.sk

Napísať recenziu

Prosím prihláste sa alebo zaregistrujte pre pridanie recenzie