Rastlinné nápoje
Šťavy
Sušené bylinky
Sušené ovocie
Káva čakanka a šípky 100 g

Káva čakanka a šípky 100 g

Čakanku pestovali už starí Egypťania, vážili si ju ako šalátovú zeleninu, no dobrú povesť mala aj v lekárstve. Dnes je rozšírená aj v našich končinách, nájdeme ju rásť aj popri cestách, v záhradách. Šípky majú v 100 gramoch 162 kalórií, 0,3 g tukov, 38 g sacharidov (z toho cukry 2,6 g), 1,6 g bielkovín a 24 g vlákniny. Šípky ďalej obsahujú vitamín A, B1-tiamín, B2-riboflavín, B6-pyridoxín, B9-kyselina listová, C, E, K, rutín (vitamín P), z minerálnych látok sú to fosfor, horčík, draslík, pektín, mangán, vápnik, sodík, železo.
  • 6,00€

Káva čakanka a šípky 100 g

 

Základné informácie:

  • Upražený koreň čakanky pri teplote 140 stupňov Celzia nahrádza kávu – cigóriu
  • Tento spôsob využitia byliny je známy už z roku 1690, masívnejšie sa táto metóda získavania cigórie objavila v Holandsku
  • Čakanka je bohatá predovšetkým na vlákninu a minerálne látky - draslík, fosfor, horčík, železo, vápnik
  • Obsahuje tiež inulín a preto je veľmi vhodná pre diabetikov
  • Čakanka podporuje správnu funkciu pečene, žlčníka, pankreasu a čriev
  • Okrem rakytníka rešetliakovitého neobsahujú nijaké iné plody viac vitamínu C ako šípky
  • Mimoriadne významná je bioaktívna kombinácia vitamínu C s ostatnými liečivými látkami ako napr. s lykopénom, ktorý je rozpustný v tukoch, preto ho organizmus môže dobre využiť
  • Vznikajúci vitamín A chráni bunky pred vplyvom voľných radikálov a sliznice pred vírusovými a bekteriálnymi infekciami
  • Šípkový čaj oddávna patrí k domácim podporným liekom proti prechladnutiu

 

Obsah:

  • 100g
  • koreň čakanky
  • šípky

 

Možné použitie :

  • Upražený koreň pri teplote 140 stupňov Celzia nahrádza kávu - cigóriu. Tento spôsob využitia byliny je známy už z roku 1690 z Holandska
  • Čakanková káva sa užíva 2 – 3-krát denne na podporenie chuti do jedenia a pri chronických ochoreniach žlčníka a pečene
  • V liečiteľstve sa koreň používa pri cukrovke, na trávenie, pri zápche
  • Zvonka sa vo forme obkladov používa na bolestivé zápaly, ekzémy a vredovité ochorenia
  • Čakankový odvar pomáha pri funkčnej zápche, častej pri zmenách pobytu (tzv. cestovná zápcha)
  • Šťava z koreňa, zľahka vtieraná do vlasovej pokožky, podporuje rast vlasov
  • Mladé, čerstvé korene čakanky je možné použiť v homeopatii, tiež v gastronómii na prípravu omáčok
  • Kvetová droga sa používa vo forme záparu na vypláchnutie očí pri zápalových ochoreniach
  • Šípky podporujú imunitu, ochraňujú bunky, vyplavujú voľné radikály z tela, detoxikujú celý organizmus
  • Účinná prevencia proti vzniku rakoviny, chrípky, nádchy
  • Šípka zlepšuje cirkuláciu krvi
  • Pomáha pri hojení zápalov kože – akné, šípky pôsobia blahodarne pri ekzémoch
  • Šípky podporujú a prečisťujú trávenie, hrubé črevo, zlepšujú pravidelnú stolicu, odstraňujú plynatosť
  • Močopudné účinky, odvodňujú nadbytočnú vodu z tela
  • Šípky pôsobia proti únave, aj tej chronickej
  • Zlepšujú duševnú vitalitu
  • Veľká pomoc pre pečeň a obličky – čistia telo od toxínov, baktérií a eliminujú zápalové a vírusové ložiská
  • Prevencia proti vzniku Osteoporózy, podporuje tvorbu kostného a kĺbového tkaniva, zlepšujú kvalitu vlasov, nechtov a pokožky
  • Zlepšujú krvotvorbu, mierne riedia krv, prevencia vzniku Anémie, zlepšujú menštruačné ťažkosti (kŕče, silné krvácanie)

 

Spôsob použitia :

  • 1 - 2 čajové lyžičky (2 - 4g) zalejeme vriacou vodou 150 - 200 ml do pripraveného pohára, zamiešame, pijeme pri znesiteľnej teplote kávy

 

Výrobca: Ruská federácia

Napísať recenziu

Poznámka: HTML nie je preložené!