Káva čakanka a šípky 100 g
Čakanku pestovali už starí Egypťania, vážili si ju ako šalátovú zeleninu, no dobrú povesť mala aj v lekárstve. Dnes je rozšírená aj v našich končinách, nájdeme ju rásť aj popri cestách, v záhradách. Šípky majú v 100 gramoch 162 kalórií, 0,3 g tukov, 38 g sacharidov (z toho cukry 2,6 g), 1,6 g bielkovín a 24 g vlákniny. Šípky ďalej obsahujú vitamín A, B1-tiamín, B2-riboflavín, B6-pyridoxín, B9-kyselina listová, C, E, K, rutín (vitamín P), z minerálnych látok sú to fosfor, horčík, draslík, pektín, mangán, vápnik, sodík, železo.
- Výrobca: Ruská federácia
- Kód produktu: CKRN000021
- Dostupnosť: Vypredané
-
6,00€
Káva čakanka a šípky 100 g
- Upražený koreň čakanky pri teplote 140 stupňov Celzia nahrádza kávu – cigóriu
- Tento spôsob využitia byliny je známy už z roku 1690, masívnejšie sa táto metóda získavania cigórie objavila v Holandsku
- Čakanka je bohatá predovšetkým na vlákninu a minerálne látky - draslík, fosfor, horčík, železo, vápnik
- Obsahuje tiež inulín a preto je veľmi vhodná pre diabetikov
- Čakanka podporuje správnu funkciu pečene, žlčníka, pankreasu a čriev
- Okrem rakytníka rešetliakovitého neobsahujú nijaké iné plody viac vitamínu C ako šípky
- Mimoriadne významná je bioaktívna kombinácia vitamínu C s ostatnými liečivými látkami ako napr. s lykopénom, ktorý je rozpustný v tukoch, preto ho organizmus môže dobre využiť
- Vznikajúci vitamín A chráni bunky pred vplyvom voľných radikálov a sliznice pred vírusovými a bekteriálnymi infekciami
- Šípkový čaj oddávna patrí k domácim podporným liekom proti prechladnutiu
- 100g
- koreň čakanky
- šípky
- Upražený koreň pri teplote 140 stupňov Celzia nahrádza kávu - cigóriu. Tento spôsob využitia byliny je známy už z roku 1690 z Holandska
- Čakanková káva sa užíva 2 – 3-krát denne na podporenie chuti do jedenia a pri chronických ochoreniach žlčníka a pečene
- V liečiteľstve sa koreň používa pri cukrovke, na trávenie, pri zápche
- Zvonka sa vo forme obkladov používa na bolestivé zápaly, ekzémy a vredovité ochorenia
- Čakankový odvar pomáha pri funkčnej zápche, častej pri zmenách pobytu (tzv. cestovná zápcha)
- Šťava z koreňa, zľahka vtieraná do vlasovej pokožky, podporuje rast vlasov
- Mladé, čerstvé korene čakanky je možné použiť v homeopatii, tiež v gastronómii na prípravu omáčok
- Kvetová droga sa používa vo forme záparu na vypláchnutie očí pri zápalových ochoreniach
- Šípky podporujú imunitu, ochraňujú bunky, vyplavujú voľné radikály z tela, detoxikujú celý organizmus
- Účinná prevencia proti vzniku rakoviny, chrípky, nádchy
- Šípka zlepšuje cirkuláciu krvi
- Pomáha pri hojení zápalov kože – akné, šípky pôsobia blahodarne pri ekzémoch
- Šípky podporujú a prečisťujú trávenie, hrubé črevo, zlepšujú pravidelnú stolicu, odstraňujú plynatosť
- Močopudné účinky, odvodňujú nadbytočnú vodu z tela
- Šípky pôsobia proti únave, aj tej chronickej
- Zlepšujú duševnú vitalitu
- Veľká pomoc pre pečeň a obličky – čistia telo od toxínov, baktérií a eliminujú zápalové a vírusové ložiská
- Prevencia proti vzniku Osteoporózy, podporuje tvorbu kostného a kĺbového tkaniva, zlepšujú kvalitu vlasov, nechtov a pokožky
- Zlepšujú krvotvorbu, mierne riedia krv, prevencia vzniku Anémie, zlepšujú menštruačné ťažkosti (kŕče, silné krvácanie)
Spôsob použitia :
- 1 - 2 čajové lyžičky (2 - 4g) zalejeme vriacou vodou 150 - 200 ml do pripraveného pohára, zamiešame, pijeme pri znesiteľnej teplote kávy
Výrobca: Ruská federácia
Súvisiace produkty
Štítky:
Káva čakanka a šípky 100 g